Voor de architectuurreis vanuit Howest kozen we voor een uitstap naar Rotterdam en Amsterdam, met een tussenstop in Delft. Rotterdam is een hele mooie moderne stad. Het is een stad waar heel wat groei aanwezig is en dat kun je wel zien aan de skyline.

Het enige authentieke die je nog kan terugvinden in het centrum is de Sint-Laurenzkerk.

Om moderne architectuur te vinden moet je niet ver zoeken in Rotterdam. Wanneer je aankomt met de trein, krijg je al snel de indruk dat gewaagde architectuur daar de maatstaf is. Zelf het stationsgebouw is daar ene perfect voorbeeld van. Een grote luifel die met een pijlvorm aanduidt waar het stadscentrum zich bevindt.

Ook de markthal is een prachtig modern gebouw.

In Delft bezochten we de architectuursschool van Nederland. Een prachtig gebouw waar heel wat bekende architecten hebben gewerkt. Het concept van de school draait om kruisbestuiving. Open aula’s en veel verschillende werkruimtes. Aan de school ligt ook een prachtige bibliotheek met een gigantisch groen dak.

Zeker de moeite om deze eens te bezoeken.

In Amsterdam bezochten we wat conventionele en wat minder conventionele werken. Het van Hogh Museum heeft een heel mooi gebouw, dat mochten we dus zeker niet missen. Ook het museum van film is zeker een aanrader, dit is wel te bezoeken met een veerboot. Amsterdamse school mocht ook zeker niet ontbreken. Het bezoeken van een modern hotel, zat ook in de planning.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *