Voor het vak analyse maakten we een een 3D analyse van het Depot in Rotterdam. Deze bezochten we tijdens de Architectuurreis om een beter inzicht te krijgen van de opbouw van het gebouw.

Het gebouw zelf is opbouwt als een theekopje. Deze reflecteert de skyline van de stad en is wanneer gesloten perfect rond zonder enige inspringing. Langs de binnenkant bestond de ruimte over een centrale circulatie met daarrond de depotruimtes.

De opbouw van de trappen deden ons denken aan het Maxxi museum van Zaha Hadid. Door de bordestrappen die diagonaal door de ruimtes liepen.

Hierna gingen we aan de slag met het opmaken van de schema’s vanuit de grondplannen van het project. Deze schema’s tonen de circulatieruimte aan en de doorgangen met doorzichten naar de verschillende ruimtes. Deze ruimtes kunnen zowel openbaar als privĂ© zijn, deze opdeling zie je ook in de schema’s.

Uiteindelijk maakten we een ontwerp van de mogelijke analyse. Hierbij maken we een 3D analyse van het project. Dit wordt een kunstobject die het concept en het gevoel van het DEPOT moet representeren.

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *